Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Союзники погоджуються посилити підтримку України – підсумки засідання Ради Україна-НАТО

Дата: 22.04.2024 12:30
Кількість переглядів: 34

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів у форматі онлайн засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони країн-членів Альянсу, щоб розглянути нагальну потребу України у протиповітряній обороні та іншій військовій допомозі. Президент України Володимир Зеленський поінформував союзників про ситуацію на лінії фронту та нагальні потреби України.

Після зустрічі пан Столтенберг сказав, що члени Альянсу погодилися надавати подальшу військову підтримку, включно з посиленням протиповітряної оборони: «НАТО намітила наявні можливості в Альянсі, і є системи, які можуть бути надані Україні», — сказав він, додавши, що він очікує незабаром нових заяв про можливості протиповітряної оборони України. Міністри також обговорили потреби України у більшій кількості артилерійських снарядів, засобів глибокого високоточного удару та безпілотників.

Пан Столтенберг привітав нещодавню додаткову підтримку Україні з боку членів Альянсу, включаючи рішення Німеччини доставити Україні додатковий Patriot; додаткові 4 мільярди євро військової підтримки з боку Нідерландів; ініціатива Чехії щодо боєприпасів; і нові обіцянки від Данії та Норвегії. Генеральний секретар також привітав плани Палати представників США призначити голосування щодо важливого пакету допомоги Україні. "Я розраховую на те, що законопроект буде прийнято без подальших зволікань", - сказав він. Він підкреслив, що всі члени Альянсу повинні «глибше розібратися у своїх запасах і прискорити доставку ракет, артилерії та боєприпасів».

Пан Столтенберг підкреслив, що «Україна використовує зброю, яку ми надаємо, щоб знищити російські бойові можливості. Це робить нас усіх безпечнішими. Тож підтримка України – це не благодійність. Це інвестиція в нашу безпеку».

* Згідно інформації з сайту https://www.nato.int/cps/en/natohq/news



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь