Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо надання компенсації за зруйноване житло

Дата: 25.03.2024 17:46
Кількість переглядів: 65

У зв’язку зі збільшенням кількості звернень громадян з питання можливості отримання житлових сертифікатів за повністю зруйноване житло Соледарська міська військова адміністрація інформує про наступне.  

Відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об`єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» від 23 лютого 2023 року № 2923-IX компенсація передбачена за житло, яке було пошкоджене або знищене в результаті військових дій. Отримати компенсацію можуть громадяни України, які є  власниками житла. Подати заяву про надання компенсації за знищене житло необхідно до створеної  сільською, селищною, міською радою за місцем знаходження житла комісії з розгляду питань щодо надання компенсації, як в електронній формі – засобами  Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), так і у паперовій формі – через центр надання адміністративних послуг, орган соціального захисту населення або нотаріуса. Отриманню компенсації за зруйноване житло передує подання до Реєстру пошкодженого та знищеного майна інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, а також реєстрація нерухомого майна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. 

Наразі  компенсація за знищене майно надається постраждалим, які є власниками житла  на контрольованій Урядом України території. Однією з основних умов здійснення компенсації  є комісійне обстеження знищеного житла, про що складається відповідний акт. Роботи з обстеження знищеного житла виконуються на територіях, на яких відсутні або завершено активні фази бойових дій. Провести указане вище комісійне обстеження знищеного житла, яке розташовано на території Соледарської міської територіальної громади, та скласти відповідний акт обстеження зараз не уявляється можливим через тимчасову окупацію деяких територій громади та активні бойові дії на її території.

Зокрема згідно Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2022 року за № 1668/39004,  на території Соледарської міської територіальної громади  20 населених пунктів є тимчасово окупованими (у тому числі місто Соледар),  17 населених пунктів  - територія активних бойових дій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь