Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна і Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Дата: 05.02.2024 18:00
Кількість переглядів: 41

Україна і Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Її перше засідання відбулося в Києві, повідомляє сайт Президента України. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак подякував присутній на заході міністерці закордонних справ Канади Мелані Жолі за лідерство у цій важливій справі. Він додав, що повернення викрадених дітей є основою плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого Володимиром Зеленським.

Присутнім було представлено установчий документ Міжнародної коаліції. Він визначає її мандат, цілі, керівні принципи та напрями діяльності. Зокрема, зазначено, що кожна держава може самостійно визначити сфери своєї діяльності або навіть узяти на себе лідерство з огляду на свій досвід, експертизу та ресурси.

Коаліція фокусуватиметься на виявленні місць перебування незаконно депортованих і примусово переміщених юних українців. Працюватиме над розробкою механізмів їх повернення. Братиме участь у відповідних дипломатичних переговорах та видачі всіх необхідних документів.

Важливою також є підтримка дітей після повернення, сприяння їх возз’єднанню з рідними або розміщенню в сімейних формах виховання, надання необхідної реабілітаційної допомоги, забезпечення доступу до правосуддя тощо.

Під час засідання до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей офіційно приєдналися ще шість держав: Бельгія, Велика Британія, Данія, Коста-Рика, Нідерланди та Німеччина. Загальна кількість країн-учасниць нині становить 28.

#Мінреінтеграції



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь