Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У сенсорній кімнаті на базі освітнього простору «Соледар: дорога додому» у Дніпрі систематично проводять корекційно-розвиткові заняття для дошкільнят

Дата: 14.11.2023 19:23
Кількість переглядів: 97

У сенсорній кімнаті на базі освітнього простору «Соледар: дорога додому» у Дніпрі фахівчиня ІРЦ Людмила Твердохліб систематично проводить корекційно-розвиткові заняття для дошкільнят та дітей з особливими освітніми потребами. Заняття направлені на встановлення контакту, зняття психологічної напруги, здійснення діагностики емоційного стану, виявлення причин страхів та тривоги, вміння самостійно переборювати їх, сприяти позбавленню негативних емоцій.

В роботі з дітьми психологиня активно використовує арт-терапію, яка спрямована на гармонізацію внутрішніх психологічних процесів і навколишнього середовища через творче самовираження дитини. Арт-терапевтичні методи (казкотерапія, пісочна терапія, ізотерапія) допомагають знайти приховані у підсвідомості проблеми, відтворити їх у символічному вигляді та позбутися нервового напруження. У результаті проведених занять діти виявляють свою індивідуальність через можливість виражати емоції і почуття, програвати ситуації самовираження, розвивається здатність до емпатії, чуттєвість до емоційного стану інших людей.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. З батьками проводяться тренінги, надаються поради, рекомендації, як опанувати себе, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах.

Сенсорну кімнату для дітей відкрито за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#Сенсорна_кімната



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь