Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошуємо долучитися до молодіжної толоки «Чиста Донеччина».

Дата: 01.06.2023 12:53
Кількість переглядів: 62

Соледарська міська військова адміністрація запрошує жителів Соледарської громади з 1 по 5 червня 2023 року долучитися до молодіжної толоки «Чиста Донеччина». Місце проведення толоки кожен вибирає сам, після  проведення толоки, молодь робить фото (горизонтальне розміщення камери) та короткі відео (до 30 секунд, горизонтальне розміщення камери) з метою привернення уваги суспільства до проблем навколишнього середовища.

Фото та відео матеріали публікуються на особистій сторінці у FACEBOOK із хештегом #МолодіжнаТолокаЧистаДонеччина  #МолодіжнаТолокаСоледар

Природа та війна: як військове вторгнення росії впливає на довкілля України

1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972) за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій». Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля. Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.

Повномасштабне вторгнення росії до України з 24 лютого вже завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям та інфраструктурі населених пунктів, де тривають бойові дії.

Тільки за перший місяць повномасштабного вторгнення зафіксовано більше сотні злочинів проти довкілля, які вчинили війська рф. Вони руйнують нафтобази, бомблять підприємства і заводи, випалюють ліси, розстрілюють атомні енергоблоки. Згідно із Женевською конвенцією це є частиною воєнних злочинів.

Зараз навіть неможливо повністю оцінити вплив війни на довкілля через брак точної інформації. Причин цьому дві. Насамперед, навіть збирати ці дані небезпечно для фахівців, оскільки тривають активні бойові дії. По-друге, не вся інформація може бути озвучена публічно з тактичною метою.

Проте точно зрозуміло: чим довше триває війна, тим більше шкоди вона завдасть довкіллю, і тим більше наслідків ми матимемо в майбутньому.

Екологічні наслідки війни вторгнення росії:

  • Вплив на ландшафт та оселища тварин і птахів
  • Втрата біорізноманіття та загроза червонокнижним видам
  • Пожежі в екосистемах через бойові дії
  • Хімічне забруднення від обстрілів і ракет
  • Забруднення ґрунтів та моря нафтопродуктами
  • Наслідки від пожеж на промислових об’єктах
  • Стічні води у Дніпрі

Сьогодні попри війну, яка триває, давайте зробимо хоча б один крок до покращення стану довкілля.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь