Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальні послуги вже з квітня 2023 року отримають усі потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Дата: 29.03.2023 08:18
Кількість переглядів: 101

З 1 січня в Україні вступила в дію нова редакція Закону #1105, яка визначила, що соціальні послуги і послуги медичного догляду для громадян, які потерпіли внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, мають надаватись відповідно до вимог Законів України “Про соціальні послуги”, "Про реабілітацію", "Про реабілітацію осіб з інвалідністю".

До цього часу, попри наявні в попередній редакції Закону №1105 формулювання, що потерпілі на виробництві мають отримувати соціальні послуги і спеціальний медичний догляд, фактично такі соціальні послуги і послуги догляду потерпілі на виробництві отримували в грошовому еквіваленті.

Відповідно до нової редакції Закону, соціальні послуги та медичний догляд надаються саме як послуги, через широку мережу інфраструктури, яка є в державі, а держава оплачує надавачам відповідні послуги.

Таким чином, право громадян на соціальні послуги та всі страхові виплати було збережено повною мірою, натомість змінився механізм реалізації цього права.

 Детальніше: https://www.msp.gov.ua/news/22699.html



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь