Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Дата: 15.02.2023 08:35
Кількість переглядів: 118

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Історичні катаклізми XX століття, пов’язані з військовими конфліктами в різних куточках планети, не пройшли повз Україну. Незважаючи на те, що війни велися далеко за її межами, але кров була пролита наших громадян, несучи іншим народам миротворчу місію. Угорщина, країни Близького Сходу, Чехословаччина, Югославія, Лівія і, звичайно ж, найболючіша рана – Афганістан, на території якого війна розтягнулася на довгі десять років – це ті держави, в яких наші військовослужбовці боролися за мир.

Сини України завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов’язок. Ми шануємо їх героїзм і звитягу, захоплюємося найкращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь «гарячі точки», не посоромивши своєї честі та гідності.

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках».

Шановні воїни-інтернаціоналісти Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні.

Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи солдатський обов’язок, схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку! Честь вам і слава! Низький уклін батькам та матерям, які виховали Героїв.

Для українського народу, воїнів ЗСУ духовні цінності учасників бойових дій, їх досвід мають величезне значення, відіграють неоціненну роль у вихованні нинішнього покоління захисників Вітчизни. Важливо, що, зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим і підтримують матерів, вдів і дітей полеглих побратимів.

Висловлюємо шану й подяку українським воїнам-миротворцям та всім ветеранам Афганської війни за відвагу, доблесть, вірність присязі. Від усього серця бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, миру, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні і нашої Перемоги!

З повагою, начальник Соледарської міської військової адміністрації Сергій ГОШКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь