Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН СОЛЕДАРСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 31.08.2022 18:11
Кількість переглядів: 292

31 серпня 2022 року у рамках традиційних серпневих заходів, які визначають стратегії і тактики освітян на новий навчальний рік, відбулась зустріч у онлайн-форматі «Складний початок переможного характеру», на яку зібрались освітяни Соледарської громади, представники органів місцевого самоврядування.

До  учасників конференції звернувся начальник Соледарської військової адміністрації Сергій Гошко, який налаштував присутніх на  фокус  спільного бачення викликів сьогодення, зумовлених збройним конфліктом російської федерації.

До освітян громади звернулася заступник міського голови з гуманітарних питань та соціальної політики Світлана Редченко, яка  наголосила на необхідність евакуації населення громади ,особливо сімей з дітьми, та безпеки учасників освітнього процесу.

Начальник Управління освіти Інна Блажей окреслила, що освіта Соледарської громади прийняла всі виклики сьогодення. При розробленні  моделі функціонування закладів освіти з передбаченням варіантів розвитку безпекових ситуацій через бойові дії внаслідок військової агресії рф, враховуючи розпорядження кабінету Міністрів України від 02 серпня 2022 р. № 679-р «Про проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області», було визначено, як єдиний можливий у 2022/23 навчальному році, дистанційний формат освітнього процесу для закладів освіти Соледарської громади. В умовах війни розуміємо, що онлайн-освіта є потрібною та доцільною. Вона зменшує ризики для життя учнів та вчителів та створює рівні умови для дітей з різних куточків світу.

Начальник Управління освіти Інна Блажей висловила щирі слова подяки педагогічним колективам громади за здобутки минулого року, а новий навчальний рік увійде в історію громади, як рік складного початку, але переможного характеру!

Делегат конгресу освітян Донецької області Катерина Устименко надала інформацію присутнім щодо актуальних питань освіти у 2022/23 навчальному році.

Спікер Тетяна Андріанова поділилися ідеями, досвідом  дистанційної форми навчання з використанням інформаційно-комунікативної автоматизованої системи  «Єдина школа». Було висвітлено актуальні питання  щодо  організації дистанційного навчання в закладах. Особливу увагу зосереджено на заходах щодо збереження життя та здоров’я, психологічної допомоги учасникам освітнього процесу.

Цьогоріч освітянам  випало на долю працювати й навчатися у період воєнного стану в Україні. Сподіваємось, що вироблені рекомендації та встановлені  домовленості про виконання спільних  дій   допоможуть освітянам успішно впровадити дистанційну освіту у Соледарській громаді.

Мирного нам неба та швидкої перемоги!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь