Соледарська міська рада-Соледарська міська військова адміністрація
Донецька область, Бахмутський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця щодо розвитку культури у Соледарській МТГ триває

Дата: 17.02.2022 13:18
Кількість переглядів: 740

16 лютого відбулась робоча зустріч партнерів проєкту «ZMINA 2.0» під головуванням міського голови Євгена Пластуна. Цей проєкт буде реалізовано в Соледарській міській територіальній громаді за кошти Європейського Союзу у співфінансуванні з  бюджету Соледарської міської ради.

Партнери проєкту:

- Міжнародний благодійний фонд «ІЗОЛЯЦІЯ. ПЛАТФОРМА КУЛЬТУРНИХ ІНІЦІАТИВ»,

- Соледарська міська рада,

- Відділ культури та з питань діяльності засобів масової інформації Соледарської міської ради,

- Комунальний заклад «Соледарський міський центр культури та народної творчості».

Презентацію спільного проєкту учасникам зустрічі представила команда Міжнародного благодійного фонду «ІЗОЛЯЦІЯ. ПЛАТФОРМА КУЛЬТУРНИХ ІНІЦІАТИВ»

Проєкт «ZMINA 2.0» розроблено задля відновлення культурного життя в постіндустріальних українських містах, заради досягнення покращення соціального, громадського та економічного розвитку громад. Реалізація цього проєкту покращуватиме повсякденне життя жителів  громади шляхом більшої громадської участі, покращить соціальне життя, а як результат зростання економічного розвитку та згуртованість громадянського суспільства.

Реалізація презентованого проєкту передбачає реалізацію п’яти активностей, а саме:

- спільна культурна програма «Соледар-ІЗОЛЯЦІЯ», яка передбачає проведення 24 культурних заходи з місцевими та запрошеними митцями та близько 1000 відвідувачів,

- реконструкція Будинку культури м. Соледару, яка передбачає ремонт покрівлі, капітальний ремонт туалетів з доступом для людей з інвалідністю, заміна вікон, утеплення зовнішніх стін, заміна систем вентиляції та електрики, покращення доступу до будівлі  людей з інвалідністю та приведення будівлі у відповідність до умов протипожежних стандартів.

- субгранти для місцевих культурно-освітніх проєктів громадянського суспільства, проведення 23 місцевих культурних заходів організованих у співпраці з іншими громадами, залучення 150 активних громадян до участі у цих заходах, запрошення до цих заходів представників інших громад,

- програма розвитку потенціалу «Навчись» передбачає проведення 12 офлайн і 8 онлайн тренінгів, які забезпечать професійне навчання та розбудову потенціалу органів  відповідальних за розвиток культури  на місцевому  і національному рівнях, за участю 1500 бенефіціарів,

- тури Гуртобусів - мобільних команд, до яких ввійдуть представники ОГС, відділу культури міської ради, молодь, освітяни та інші зацікавлені сторони. Вони відвідають 80 населених пунктів по всій Україні, охоплять більше 450 бенефіціарів, 126 волонтерів та митців візьмуть участь у заходах організованих командами Гуртобусів.

Інформація про хід реалізації проєкту «ZMINA 2.0»  на території Соледарської міської територіальної громади буде розміщена в наступних публікаціях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь